Nu June alweer vier maanden oud is (en al drie kledingmaten versleten heeft), weet ik precies waar ik moet zijn voor stijlvolle, leuke kinderkleding merken. Natuurlijk ben ik fan van Zara Kids en scroll ik regelmatig even door de Baby Exclusive collectie van H&M, maar onderstaande kinderkleding merken zijn nét even wat origineler. Lezen is op eigen risico, want dit lijstje doet niet veel goeds voor je bankrekening.

Bron beeld: Lil’Atelier

1. Lil’Atelier

Eén van de eerste leuke kinderkleding merken die ik ontdekte toen ik zwanger was is Lil’Atelier. Ik was meteen fan toen ik stuitte op de Instagram feed van dit Deense merk. Kan ook niet anders, want Lil’Atelier voert een kleurenpalet van neutrale kleuren met hier een daar een gedempte pasteltint. Heerijk!

Bron beeld: Kids of April

2. Kids of April

Het adres voor de tofste chunky knits. Dit kleine maar veelbelovende merk uit Litouwen hoort zeker thuis in mijn rijtje van leuke kinderkleding merken, want Kids of April maakt de mooiste minimalistische ontwerpen van natuurlijke materialen. Stiekem ben ik een beetje jaloers op June, want deze items zou ik zelf ook graag willen dragen…

Bron beeld: Nixnut.

3. Nixnut

In de kraamweek kwam Jasper thuis met een super zacht mutsje van Nixnut, een kinderkleding label van Nederlandse bodem. Weer zo’n leuke kinderkleding merk met een kleurenpalet waar ik heel ergblij van word. Eenvoud, maar tot is er gedacht aan ieder detail.

Bron beeld: Mingo.

4. Mingo

Wat word ik hebberig als ik de nieuwe spring’21 collectie van Mingo bekijk. Als het om kinderkleding gaat huik enorm van unisex (June zou soms zo als jongen door kunnen, oeps) en daar is dit leuke Nederlandse kinderkleding merk met Scandinavische roots echt geweldig goed in.

Bron beeld: Konges Slojd

5. Konges Slojd

Ik geloof niet dat ik nog veel over dit leuke kinderkleding merk hoef te zeggen. Onze halve baby uitzet komt van Konges Slojd en ook op het gebied van kinderkleding is dit Deense merk een uitblinker. Je begrijpt natuurlijk dat ik niet kan wachten om June van de winter in dit soort pakjes te steken.

Bron beeld: Hvid.

6. HVID

Wat zijn de breisels van het Belgische merk Hvid toch heerlijk zachttune heeft inmiddels twee paar van deze knappe slofjes (die verbazingwekkend goed blijven zitten), maar ook de knuffeldoekjes en wanten staan hoog op mijn baby wishlist.

Bron beeld: Organic Zoo

7. Organic Zoo

Ik hou van minimalischtische ontwerpen, maar hier en daar een dessin kan ik zeker ook waarderen. Wat dacht je van deze comfy legging met terrazzo print? Het Britse merk Organic Zoo kiest enkel voor 100% organisch katoen en tijdloze kleuren.

Bron beeld: Mar Mar Copenhagen

8. Mar Mar Copenhagen

Luxe, duurzaam en comfortabel. Eigenlijk alles wat je wilt voor je mini toch? Ik ben vooral fan van de knitwear en geribde items van dit leuke Deense kinderkleding merk.

Bron beeld: Gray Label.

9. Gray Label

Natuurlijk kan dit Amsterdamse merk niet ontbreken in mijn lijstje met leuke kinderkleding merken. Duurzame, unisex ontwerpen met een minimalistische look. Ik kan dit wel waarderen hoor.

Bron beeld: Silly Silas

10. Silly Silas

De retro maillots van het Zweedse merk Silly Silas kunnen niet ontbreken in de kast van je mini. Combineer met een chunky knit en succes gegarandeerd.

Comments are closed.