New York is zonder twijfel de tofste stad ter wereld. Afgelopen oktober vierde ik mijn ‘Big 30’ in the Big Apple en natuurlijk ging ik weer op zoek naar de mooiste, lekkerste en meest Insta-waardige restaurants, voor zowel ontbijt, lunch als diner. Tripje naar New York op de planning? Dan moet je even doorscrollen, want ik heb mijn 13 favo hotspots op een rij gezet. 

1.Ruby’s

Nog nooit, maar dan ook NOOIT, heb ik zulke lekkere frietjes met truffelmayonaise gegeten. Ruby’s is een klein en knus restaurant in de leuke wijk Nolita en heeft een keuken met culinaire invloeden uit Australië. Wel heel jammer dat mijn lievelingsfriet zich dan weer aan de andere kant van de wereld moet bevinden…

ruby's cafe new york

Ruby’s, 219 Mulberry St. 

2. While We Were Young

Een geweldig plekje in de West Village met een mega goede keuken en een roze velvet interieur. Reken wel op Insta-girls die constant met hun camera’s zitten te klikken (guilty me!), maar dankzij de heerlijke gerechten was zelfs vriendlief overtuigd. Heen gaan dus!

Processed with VSCO with a4 preset Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a4 preset

while we were young nyc

While We Were Young NYC, 183 W 10th St.

3. Bowery

Op zoek naar een rooftop met een mooi uitzicht? Dan moet je naar het Bowery Hotel in de Lower East Side. Nadeeltje; het waait hier heel hard, dus alleen gaan bij hoge temperaturen (of lekker binnen gaan zitten op de heerlijke loungebanken…).

bowery hotel the crown rooftop bowery hotel the crown rooftop

The Crown, 50 Bowery NYC

4. Nomo 

Dit restaurant, dat zich middenin de hippe wijk Soho bevindt, heeft een geweldig mooi interieur, een gezellige sfeer en goed eten. En zeg nou zelf, alleen al deze entree maakt dat je meteen naar binnen wilt toch?

nomo soho

Nomo Soho, 9 Crosby Street.

5. Shake Shack

Je trip naar New York is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan Shake Shack. Bij voorkeur het filiaal in Madison Square Park (in de avond). Geen fancy gedoe, maar gewoon gezellig kreukelfrietjes en een burger eten onder een zee van romantische lichtjes.

shake shack

Shake Shack, southeast corner of Madison Square Park

6. Magnolia Bakery

Magnolia Bakery ken je vast nog wel uit Sex and the City. En als echte fan is dit schattige bakkertje dus ook zo’n plek waar je gewoon geweest moet zijn. Haal een cupcake en mierzoete limonade en eet dit op in het parkje dat zich direct naast het filiaal bevindt.

magnolia's bakery2 magnolia's bakery2

Magnolia Bakery, 401 Bleecker St.

7. The Butcher’s Daughter

What happened? Toen ik twee jaar geleden in NYC was, was de avocado toast van The Butcher’s Daughter de lekkerste avocado toast die ik ooit geproefd had. Maar toen ik voor de tweede keer de avocado toast voorgeschoteld kreeg was mijn teleurstelling groot… Dit was een heel andere avocado toast dan de vorige keer (en zo lekker als hij de vorige keer was, zo ‘niet-lekker’ vond ik hem nu). Wat bleek? ’s Ochtends staat hier dus een andere avocado toast op het menu als ’s middags. Mijn advies: ga hier alleen ontbijten en bestel de smashed avocado toast!

Processed with VSCO with a4 preset
De lekkere avocado toast in de ochtend… (twee jaar geleden)
De minder geslaagde avocado toast in de middag...
De minder geslaagde avocado toast in de middag…

The Butchers Daughter, 581 Hudson Street

8. Epistrophy

Wat een heerlijke plek om te ontbijten en wat was het hier – in vergelijking met de rest van New York – nog heerlijk rustig. Dit Italiaanse café bevindt zich in de wijk Nolita en kenmerkt zich door haar gezellige, knusse sfeer en mooie vintage interieur.

Processed with VSCO with a4 preset

epistrophy breakfast nyc

Epistrophy, 200 Mott Street.

9. Pietro Nolita

Nog zo’n leuke hotspot in de wijk Nolita. Niet binnen geweest (dat wilde ik vriendlief niet aandoen), maar alleen al van het aanzicht van dit restaurant wordt je blij, toch? In dit compleet roze restaurant worden dus ook behoorlijk wat Insta-kiekjes gemaakt…

pietro nolita new york

Pietro Nolita, 174 Elizabeth Street.

10. Lupulo

Per toeval stuitten we op dit mooie Portugese restaurant dat zich in de buurt van ons hotel bevond. Ook hier de avocado toast geprobeerd en die was zalig! Helaas geen foto’s van het mooie interieur, maar geloof mij, deze hotspot is het proberen waard!

lupolo new york

Lupulo, the northwest corner of 29th st and 6th avenue

11. The Smith

Meerdere malen gegeten (ontbijt, lunch én diner) en eigenlijk altijd goed. Restaurant The Smith zit op meerdere locaties in New York, heeft een mooi interieur en er hangt altijd een gezellige ongedwongen sfeer. De yoghurt met granola moet je zeker bestellen.

hotspot new york the smith

The Smith, 55 3rd Ave.

12. Lady M

Tijdens mijn trip in New York vierde ik mijn ‘Big 30’ en dus moest er taart gegeten worden. Lady M is één van de bekendste cake boutiques in New York. Van binnen niet heel gezellig, maar de chocoladetaart maakte veel goed… Hij is opgebouwd uit een ontelbaar aantal lagen, want zorgt voor een heerlijke bite!

lady m new york hotspot

Lady M, 41 E 78th St

13. New Territories

Weer een hotspot in toch wel een van mijn favo-wijken Nolita. New Territories staat op mijn lijstje omdat deze wafels zo ongelofelijk fotogeniek zijn, maar voor de smaak hoef je er helaas niet heen te gaan… Wellicht moet ik volgende keer toch een unicorn milkshake proberen;)

hotspot new territories new york

New Territories, 190 Orchard St

 

Wat zijn jouw favo-hotspots in New York? Let me know!

Comments are closed.