Via mijn werk voor TrendAlert.nl kwam ik in aanraking met deze fantastische haarverzorging van L’Oréal Paris: Botanicals. Een lijn met botanische extracten van natuurlijke oorsprong. De donkerbruine flacons en tubes zien er geweldig uit en passen mega goed in mijn badkamer, dus deze lijn moest ik proberen!

Als eerste valt mij meteen de geur op. Een super kruidige geur die mij doet denken aan het bos. Heerlijk! Ik test de groene variant uit de lijn (er zijn vier kleuren). Deze belooft sterker haar en is gemaakt op basis van koriander. Nou moet je normaal gesproken in mijn eten niet met koriander aankomen, maar in mijn haar? Yes, please! Andere ingrediënten naast korianderzaad zijn sojabonen en kokosnoot, die de kwetsbare haarvezels helpen te versterken. Leuk detail: de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, wat dus helemaal past binnen deze eco-vriendelijke lijn. De lijn is niet 100% natuurlijk, maar de formules zijn vrij van parabenen, artificiële kleurstoffen en siliconen. Een stap in de goede richting!

Mijn ervaring
Ik was meteen al fan van de geur en dat is in de douche niet anders. De shampoo doet zijn werk goed, al valt me wel op dat hij weinig schuimt (wat waarschijnlijk komt doordat er minder sulfaten inzitten dan normaal).  Na het douchen voelt mijn haar lekker zacht aan en heeft het een subtiele, kruidige geur.

Botanicals l'oreal paris

botanicals haarverzorging

botanicals haarverzorging l'oreal

L’Oréal Paris Botanicals Coriander Shampoo, € 9,99
L’Oréal Paris Botanicals Coriander Mask € 9,99
L’Oréal Paris Botanicals Coriander Conditioning Balm € 7,99

Comments are closed.