Hij kan je niet ontgaan zijn, de nieuwste föhn van Dyson. Op Instagram komt ie regelmatig voorbij bij beautybloggers: de föhn met het ‘gat’. Maar wat maakt deze haardroger nou zo bijzonder en waarom is iedereen zo mega enthousiast over dit apparaat? Dyson vroeg mij de Supersonic föhn te testen en dus deel ik vandaag mijn ervaring met jullie…

Al zolang als ik me kan herinneren föhn ik mijn haar. En begrijp me goed, een professioneel geföhnde coupe met een ronde borstel krijg ik nog steeds niet voor elkaar, maar mijn haar netjes droog en glad föhnen met een platte borstel, daar kom ik wel mee weg. Als ik ergens een hekel heb is het namelijk pluizend haar en met föhnen voorkom ik dat. Nadeel is natuurlijk wel dat de hitte van de föhn niet zo goed is voor je haar. Zeker als je, net zoals ik, je haar regelmatig verft (mijn eerste grijze haren zijn een feit, dus ik moet wel).

dyson supersonic föhn blog

dyson supersonic föhn ervaringen

Next level föhn
En dat is precies waar de nieuwe Supersonic föhn van Dyson om de hoek komt kijken, want deze föhn beschermt het haar tegen hitte. Wat mij als eerste opvalt aan de haardroger is dat hij een stuk kleiner (en lichter!) van formaat is dan de föhn die ik voorheen gebruikte en dat is heel prettig in gebruik. Zodra je de föhn aanzet merk je ook meteen dat dit een föhn van een hoger niveau is. Het geluid van de motor klinkt lang niet zo schel als een föhn normaal gesproken doet. Hij klinkt heel professioneel, alsof je in de salon staat.

Digitale motor
De motor is dan ook de reden waarom deze föhn zo bijzonder is. Hij is tot acht keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. De digitale motor is zelfs zó klein dat hij in de handgreep van de föhn past in plaats van in de kop. En vandaar dus ook het bijzondere design: een holle cilinder op een handgreep. De föhn heeft een intelligente warmtecontrole, wat inhoudt dat een speciale sensor de temperatuur van de luchtstroom meet en dit doorgeeft aan het verwarmingselement. Zo kan de föhn nooit té warm worden en je beschadigen.

dyson supersonic föhn kopen

Geen verzorgingsproducten
De föhn heeft drie instellingen voor warmte en drie instellingen voor de kracht van de luchtstroom. Hij wordt geleverd met drie opzetstukken die met een magneet vastklikken aan de kop van de föhn. Nog een voordeeltje: aangezien de motor van deze föhn je haar beschermt tegen hitte, heb je geen extra verzorgingsproducten nodig (en laat ik die nou net áltijd vergeten!).

De Supersonic föhn van Dyson mag dan een investering zijn (hij kost namelijk € 399,-), je krijgt er wel een echt professionele föhn voor terug. Hij is licht, fijn in gebruik en heeft een veel aangenamer geluid dan andere föhns. Het feit dat hij je haar niet kan beschadigen is voor mij doorslaggevend en ik denk een must voor iedere vrouw die geeft om haar glanzende lokken…

dyson supersonic föhn review dyson supersonic föhn getest

dyson supersonic föhn review dyson supersonic föhn review dyson supersonic föhn review

De Supersonic föhn van Dyson is exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via Dyson.nl voor € 399,-.

– Dit is een advertorial –

Comments are closed.