De praktische to‑do list van de 1000 dingen die je moet regelen tijdens je zwangerschap ben je vast al aan het afvinken, maar wat zijn nou echt de léuke dingen om te doen tijdens deze bijzondere periode in je leven? Ik zet 10 fijne bezigheden voor je op een rij.

1. Je buik laten vereeuwigen

Met stip op nummer één: een zwangerschapsbeeldje laten maken bij de @bellysisters.nl. Dit is niet alleen een onwijs cool aandenken, maar ook een ervaring op zich. Het klinkt heel spannend ‑ een scan laten maken van je naakte lichaam ‑ maar de meiden van Belly Sisters zijn ontzettend lief en er is helemaal niets engs aan. Je kunt van je bezoek aan de Belly Sisters ook meteen een uitje maken, want er zijn ook zwangerschapsshoots en ‑massages te boeken.

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

2. Een hypnobirthing cursus volgen

Bang voor de bevalling? Voordat ik zwanger werd was ik als de dood voor de bevalling. Wat mij ontzettend heeft geholpen is veel lezen (het boek ‘Positief over bevallen’ van Milli Hill vond ik geweldig) en een hypnobirthing cursus volgen. Het gevoel goed voorbereid te zijn gaf mij veel vertrouwen. Ontspanning is alles!

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

3. Maternity lingerie kopen

Gun jezelf een paar mooie lingerie setjes. Je lichaam gaat veranderen, dus je hebt sowieso iets nieuws nodig. Ik vond de maternity lingerie van @boobdesign onwijs lekker zitten. Groeit lekker met je lichaam mee en je buik komt er prachtig in uit. Ik draag het stiekem nog steeds.

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

4. Een pretecho laten maken

Moet je gewoon een keer gedaan hebben. Heel bijzonder om je kindje al tijdens je zwangerschap te kunnen bewonderen. Zo kon dokter Papa (ja, deze meneer heet écht Papa van zijn achternaam, hoe toepasselijk!) ons met 27 weken zwangerschap al vertellen dat June een volle onderlip had en héle lange benen. @drspapa.nl.

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

5. Een zwangerschapsshoot 

Misschien vind je jezelf tijdens de zwangerschap wel helemaal niet zo mooi en heb je veel moeite om je veranderende lichaam te accepteren. Of misschien ben je juist heel trots op je dikke buik. Either way, een zwangerschapsshoot is nog zo’n must‑do tijdens deze bijzondere periode in je leven. Want er komt een tijd dat je dit lichaam gaat missen. Onderstaande foto is gemaakt door @ilsestronksfotografie.

Bron beeld: Ilse Stronks fotografie / Instagram @marlienbesselink

6. Een mooie zwangerschaps‑broek kopen

Ik dacht dat mooie zwangerschapsbroeken niet bestonden. Tot ik, getipt door een volger, op @ateliermelon stuitte en ik deze beige pregnancy pantalon kocht. Zit heerlijk! Mijn tip: koop één fijne zwangerschapsbroek, één goede maternity legging en verder red je het met jurken.

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

7. Een kunstwerk van je echo laten maken

Een gepersonaliseerde babykamer is nóg leuker! Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door persoonlijke elementen als een vintage kast, een zelf gebreide deken of een aandenken uit de zwangerschap toe te voegen. Zo liet ik de echo van Lewis omzetten naar een prachtig kunstwerk door @birthlines.

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

8. Smeren met een lekkere olie

Want striemen wil je ten alle tijde vermijden. Of het nou werkt of niet, het is ook gewoon heel fijn om je buik dagelijks in te smeren met een lekkere zwangerschapsolie. Maak er een ritueeltje van, dat werkt ook nog ontspannend. Ik ben nog steeds erg fan van de olie van @kenkoskincare. Deze geur zal mij eeuwig aan mijn dikke buik doen denken!

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

9. Een big gender reveal houden

Gewoon, omdat het leuk is. Tijdens mijn zwangerschap van June waren feestjes ivm Corona niet toegestaan, toen we Lewis’ gender reveal planden lagen we zelf met het virus op bed en een ‘herkansing’ moesten we alsnog cancellen vanwege griep. Dus voor ons werd het een digitale reveal…

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

10. Een geboortefotograaf inhuren

Als er één ding is dat ik niet heb gedaan en waar ik spijt van heb dan is het dit wel. Heel eerlijk, van mijn ziekenhuisbevalling van June had ik niet per se meer foto’s hoeven hebben, maar nu ik die ‘romantische’ thuisbevalling ook heb mogen meemaken baal ik dat ik er niet nóg meer beeldmateriaal van heb. Ook al heeft de kraamhulp echt prachtige, waardevolle foto’s gemaakt… Tip: wij hebben met @annewesterveld_fotografie een geweldige newbornshoot gedaan en ze doet dus ook geboortefotografie!

Wat moet je volgens jullie écht gedaan hebben tijdens de zwangerschap?

Bron beeld: Instagram @marlienbesselink

Comments are closed.