Laten we eerlijk zijn: ik ben geen plantenfluisteraar. Sterker nog, ik kan helemaal niet voor planten zorgen. Eigenlijk heb ik, afgezien van een paar mini-cactussen die ik ooit op de bloemenmarkt scoorde, nooit echt planten in mijn huis gehad. De hoogste tijd dus voor wat groen!

Al ruim een half jaar woon ik in mijn nieuwe appartement in Amsterdam. Mijn huis is heel erg wit (lees: muren, vloeren, keuken, alles!) en kan wel een beetje gezelligheid en kleur gebruiken. Samen met de beau vetrok ik dus naar Loods 5, om vervolgens zes uur (!) later weer terug te komen met een paar mooie tabaksplanten, vetplantjes en ja, ook een cactus, want dat is wel zo veilig. Het meest blij ben ik met de toffe plantenstandaards die ik natuurlijk gelijk in alle hoogtes móest hebben.

My latest obsession: Monstera bladeren. Deze tropisch uitziende bladeren kocht ik bij een bloemenstand aan de Utrechtsestraat voor € 2,50 per stuk. Super handig, want je zet ze gewoon op een grote vaas en klaar! Hoeven geen bloemschikkunsten aan te pas te komen. Die van mij bleven ongeveer twee weken staan en ik ga zeker nieuwe halen!

planten en lijst mapiful

cactus interieur

planten loods5

monstera bladeren

interieur marlien

monstera bladeren trend

Mapiful poster Amsterdam
Loods 5 plantenstandaard
Loods 5 planten
Ikea lijsten
Zuiver dranktafel
Sissy-Boy decoratie insect

 

Comments are closed.