En weer een mailtje in mijn inbox: of ik een paar van Nuori’s producten wilde testen? Euh, JA! Alleen al bij het zien van deze beautyproducten stond ik te springen om ze te mogen reviewen. En dan zit er ook nog eens een heel mooie filosofie achter dit Deense cosmeticamerk. De producten zijn namelijk 100% natuurlijk en, nu komt ie, ze hebben een houdbaarheidsdatum…

Dagcrèmes, serums en bodylotions kun je door allerlei synthetische toevoegingen vaak maandenlang bewaren. Heel leuk allemaal, maar is dat eigenlijk wel zo goed voor onze huid? Bij Nuori vinden ze van niet en daarom is het complete cosmeticamerk rond één thema opgebouwd: versheid. Wat dat betekent? Het bedrijf produceert haar producten iedere twaalf weken in kleine batches, waardoor de ingrediënten optimaal werken en niet afzwakken door het gebruik van synthetische toevoegingen…

Zit wat in toch? Ik testte het gezichtsserum, de oogcrème en de lip treatment. Op de verpakkingen van de producten is duidelijk vermeld voor welke datum  je het product in ieder geval moet aanbreken. Ik kreeg ze begin juli opgestuurd en ze zijn houdbaar tot en met 9 oktober 2017.

nuori beauty

Supreme-C Serum Treatment
Het Supreme C Serum herstelt schade aan de huid. De verpakking vond ik er nogal indrukwekkend uitzien en dus moest ik eerst even de gebruiksaanwijzing raadplegen voordat ik het product kon gebruiken. De set bevat twee kleine, glazen flesjes met een drukdop. Wanneer je deze dop indrukt komt er een vitamine C poeder (100% puur) vrij dat zich met het serum mixt (op deze manier werken de ingrediënten optimaal). Vervolgens schud je het flesje 30 seconden lang, zodat het serum zich goed mixt met het poeder.

supreme c serum treatment nuori

nuori vitamin c serum

Om het serum te gebruiken vervang je de platte dop voor de pipet. Deze zorgt ervoor dat je een kleine hoeveelheid in de palm van je hand kunt aanbrengen. En let op: je hebt ook echt maar een klein beetje nodig, want het serum is vrij vet. Je gebruikt hem tweemaal per dag: ’s ochtends en ’s avonds. Ik had daarna geen dagcrème meer nodig, maar je kunt hem dus ook in combinatie met een moisturizer gebruiken.

nuori vitamin c serum

Het resultaat: na het aanbrengen van het serum voelt mijn huid echt mega gehydrateerd aan. En dan bedoel ik ook echt mega, want zoals dit heb ik het nog nooit eerder meegemaakt. Een fijne ervaring, maar na een aantal dagen merkte ik toch wel dat het serum iets te vettig is voor mijn huid. Op mijn voorhoofd bespeur ik namelijk een paar kleine pukkeltjes die er normaal niet zitten (kan ook te maken hebben met het vele gebruik van zonnebrand, ik testte dit product tijdens mijn vakantie). Ik heb het gebruik van het serum dus toch maar even geminderd en gebruikt hem nu zo’n 2 à 3 keer per week, wat goed bevalt!

Vital Eye Cream
Ik gebruikte dus nooit een oogcrème, maar omdat ik de laatste tijd steeds meer lijntjes rond mijn ogen ontdek (ja, ik nader de dertig), wilde ik deze crème heel graag testen. De Vital Eye Cream bevat hyaluronzuur, een stofje dat bekend staat om haar hydraterende werking. De crème komt in een mooi glazen flesje met een handig pompje (veel hygiënischer!) en bevat naast hyaluronzuur ook aloë vera, shea butter, vitamine C en vitamine E.

nuori vital eyecream

Het resultaat: deze crème vind ik heerlijk en heb ik inmiddels toegevoegd aan mijn daily routine. Hij is licht en trekt snel in, waardoor ik meteen aan de slag kan met mijn make-up. Een blijvertje!

Lip Treat
En dan nu mijn eeuwige zoektocht naar de ultieme lip balm. Als er één ding is dat ik haat aan mijn lichaam dan zijn het mijn droge lippen wel. Ik kan smeren wat ik wil (of juist niet smeren, heb ik ook geprobeerd), maar mijn lippen zijn eigenlijk nooit lekker zacht. Er zit altijd wel ergens een velletje en als dat niet het geval is dan heb ik een brandend gevoel. Anyway, ik mocht Nuori’s Lip Treat proberen en ik ga je nu vertellen hoe dat beviel:

nuori lip treatment

Het resultaat: de Lip Treat van Nuori bevat shea butter, avocado en cacaoboter die de lippen verzachten en bessen en bijenwas die de lippen vochtig houden en beschermen. Normaal gesproken heb ik een hekel aan smaakjes, maar deze lippenbalm proeft lekker fris (is dat munt?). Geweldig om mee te nemen in je tas, en ik gebruik hem zelfs voor mijn nagelriemen, want hij hydrateert goed. Of ik van mijn droge lippen af ben? Nope. Maar ik betwijfel of dat ooit gaat lukken…

nuori lip treat

De skincare van Nuori is in Nederland verkrijgbaar bij C Cosmetics. 

Comments are closed.