Nog geen idee waar jouw volgende stedentrip naar toe zal gaan? Zet Valencia dan maar hoog op je to go-list, want deze Spaanse stad biedt naast lekker weer (jawel, 19 graden in januari) en een hoop culturele bezienswaardigheden, ook oneindig veel hippe hotspots. Een aantal weken geleden was ik er om het Nederlandse winterweer even te ontvluchten en bezocht ik de leukste lunchrooms en restaurants. Hieronder mijn favorieten!

1. Dulche de Leche
In de hippe wijk Rufaza (serieus, hier bevinden zich zoveel leuke eettentjes) vind je Dulche de Leche, een koffiehotspot waar ze de lekkerste broodjes en de allermooiste taartjes verkopen. Van carrotcake en chocoladetaart tot muffins en croissants, dit is dé plek als je even lekker wilt cheaten.

valencia hotspot dulche de leche valencia hotspot koffie dulche de leche leukste hotspots in valencia

2. Bluebell Coffee Co.
Vlak bij Dulche de Leche bevindt zich ook Bluebell Coffee Co. Een té schattig lunchtentje met een bakstenen interieur en een pittoreske binnentuin. Aanrader: de avocadotoast!

bluebell coffee lunch valencia bluebell coffee hippe hotspot valencia

3. Restaurant Copenhagen
Natuurlijk kan ook een vegetarische hotspot niet ontbreken op mijn lijst. Ik eet nu bijna een jaar voornamelijk vegetarisch. Helemaal vega zal ik mezelf niet noemen, want ik cheat wel eens (vlees is gewoon heel lekker en lang niet alle restaurants hebben een goed vegetarisch aanbod). Ik denk dat ik nu ongeveer 90% van de tijd vegetarisch eet en dat vind ik al een hele verbetering. Restaurant Copenhagen is een gezellig restaurant met een minimalistisch interieur en ik heb er heerlijk gegeten!

restaurante copenhagen valencia diner

4. La Girafe
Per toeval ontdekte ik La Girafe, een bistro aan het strand van Valencia. Het was eigenlijk mijn bedoeling om naar La más Bonita te gaan, maar deze populaire tapas tent was op de één of andere manier nét de week dat ik er was gesloten. Aangezien er geen enkele andere strandtent open was (duh, wat dacht je dan in januari?), was La Girafe de enige optie. En dat bleek een succes. Dit geweldige restaurant heeft een interessant interieur waar je naar blijft kijken! De keuken bevindt zich bijvoorbeeld in een oude bus. Ook heel leuk voor in de zomer: de binnentuin met hangmatten!

la girafe valencia hotspot diner

5. Foodoo
Nog een tentje dat ik per toeval ontdekte: Foodoo. Dit restaurant bevindt zich vlakbij de winkelstraat van Valencia en is dus perfect voor een break tijdens je shoppingspree. Wederom een restaurant met een indrukwekkend interieur. Ik ging hier voor een heerlijke geitenkaassalade.

foodoo valencia hotspot lunch foodoo valencia hotspot lunch

6. Rawfee
Ook een fijne plek om even bij te komen: Rawfee. Deze hotspot bevindt zich in het centrum van Valencia. Rawfee is een juice bar waar ze naast heerlijk verse sapjes ook healthy food serveren. Denk aan salades, sandwiches en yoghurt. Perfect om te ontbijten!

rawfee valencia hotspot rawfee valencia hotspot lunch rawfee hotspot valencia lunch

Ken jij nog meer toffe hotspots in Valencia? Let me know!

Comments are closed.